• Strona startowa
  • Wigilia 2020
  • Menu
  • Galeria
    • Przyjęcia
    • Komunie i chrzciny
    • Wiejski stół
    • Pokoje gościnne
    • Sala i taras
    • Mustang 67'
  • Polecamy
  • Kontakt
  • Subwencja

Menu

niedziela, 26 lutego 2012 12:56 Poprawiony: poniedziałek, 20 lutego 2017 20:51 Wpisany przez Administrator
Przykładowe menu:

Na powitanie:
  • szampan,
Danie główne:
  • rosół z makaronem lub zupa krem
    z pieczarek z groszkiem ptysiowym,
    z brokułów z migdałami,
    z pora z grzankami,
    z selera z grzankami,
    z pomidorów z grzanką,
  • trzy rodzaje mięsa( do wyboru):
    kotlet schabowy tradycyjny,brizol wieprzowy, sznycel z indyka,
    kotlet de volaille, filet z drobiu z mozarellą w boczku, filet z drobiu faszerowany szpinakiem lub suszonymi pomidorami,
    kotlet szwajcarski,
roladki drobiowe, roladki wieprzowe , zrazy wołowe po
staropolsku,
pieczeń ze schabu lub z karczku w sosie własnym.
  • ziemniaki z wody, mus ziemniaczany z koperkiem, ziemniaki zapiekane w ćwiartkach, kluski śląskie, kopytka pieczone z ziołami
  • kapusta zasmażana z kminkiem, marchewka z groszkiem, buraczki glazurowane ze śliwką suszoną,
  • bukiet surówek.
Danie serwowane przed północą:
  • Boeuf Strogonow,
  • flaki,
  • zupa gulaszowa,
  • bogracz.
Dania serwowane po północy (dwa do wyboru):
  • stek wieprzowy,
  • udko faszerowane,
  • karczek w sosie myśliwskim,
  • zraz zawijany po staropolsku z boczkiem i ogórkiem,
  • szaszłyki drobiowe lub wieprzowe,
  • golonki w kapuście lub pieczone.
Dodatki (do wyboru): ziemniaki zapiekane, ryż, kluski śląskie, kluseczki półfrancuskie, puree ziemniaczane.
Warzywa: bukiet jarzyn gotowanych (brokuły, kalafior, marchewka)
Sałatki: grecka lub
z kapusty pekińskiej,
z sałaty lodowej.
Dania serwowane nad ranem:
  • żurek z jajkiem lub
    barszczyk czerwony z pasztecikiem ( z mięsem lub z pieczarkami)
    lub z krokietem.
Zakąski zimne:
  • plater mięs pieczonych:
  • karczek pieczony, karczek rolowany z ziołami i czosnkiem,
  • schab ze śliwką,
  • rolada z boczku ,rolada wieprzowa trzy kolory,
  • galantyna z kurczaka lub kurczak faszerowany,
    rolada drobiowa z kolorowym omletem faszerowana pieczarkami lub pomidorami lub
    kaczka faszerowana,
  • szyjki gęsie faszerowane po żydowsku,
  • schab w galarecie lub ozorek w galarecie,
  • tymbaliki z drobiu lub wieprzowe,
  • śledź ( trzy do wyboru ):
    w oleju z cebulką,
    w śmietanie,
    na słodko z rodzynkami,
    z suszonymi pomidorami,
    po kaszubsku,
    po rosyjsku,
  • ryba po grecku lub
    ryba faszerowana,
  • roladki z łososiem i szpinakiem lub
    z łososiem i twarożkiem chrzanowym,
    z łososiem i serem pleśniowym,
    podane w tortilli i sos jogurtowy,
  • szparagi w szynce,
  • sałatki (dwie do wyboru):
    jarzynowa,
    z kurczaka z ananasem,
    z tuńczyka,
    z selera i szynki,
Przystawki:
  • pomidor i ogórek,
  • marynaty: papryka, pieczarki, patisony,
  • pieczywo jasne, pieczywo ciemne,
  • masło.
Deser:
  • szarlotka,
  • sernik,
  • ciasto z kremem,
  • lody podawane po obiedzie,
  • owoce sezonowe,
  • tort .
Napoje:
  • soki owocowe,
  • woda mineralna,
  • napoje gazowane,
  • napoje gorące.
Copyright © 2012 - InterSynergy / Design by: InterSynergy